Idén 2018.09.29-én rendeztük meg a 3. Arcum Kupa elnevezésű íjászversenyünket, a balassagyarmati Vitalitás SE  együttműködésével.

 

Pár szóban röviden az eseményről: Íjászok és lövések egy gyönyörű helyszínen, a Nyírjesi Fűvészkert és Vadasparkban. A továbbiakban olvashatjátok teljes cikkünket a versenyről.

A közel 130 fős versenyen tradícionális, csigás és reflex íj kategóriákban is próbára tehették magukat a versenyzők korosztályonként.

Kategóriánként külön díjazottak lettek a nők, férfiak és gyerekek, akik érmekkel, emléklapokkal, kupákkal és nem utolsósorban új élménnyekkel lettek gazdagabbak.

A kihívás magába foglalta, a hatalmas erdős területet, a 22 célt, megkívánta az erőt, állóképességet, a megfelelő összpontosítást és persze a változatos terephez való alkalmazkodást. A versenyzők nyílvesszőinek célba kellett találniuk az erdőben, a tisztásokon, valamint a dombokról lefelé különböző távokról egyaránt.

Akik már tavaly is itt voltak velünk, ismerhették a terepet, de számukra is igyekeztünk meglepetést nyújtani legújabb céljainkkal vadászversenyünkön.

Említésként a farkast, legújabb őzünket és vaddisznónkat tesztelhették élesben.

Vesszőfogóink célzónáit a háromfordulós verseny befejező részéhez igazítottuk, úgyhogy, szívből gratulálunk mindenkinek, akinek sikerült célba találnia.

Szeptember utolsó napjainak ellenére igazi jó időben, szélcsendben és eső nélkül tudták a résztvevők teljesíteni a pályát. Mire versenyzőink végiglőtték az állomások céljait, forró gulyással vártuk őket. Választhattak a hagyományos és a nálunk népszerű palóc gulyásból is.

Amíg zajlott a pontszámok összesítése, egy ügyességi játékban vehettek részt a versenyzők; „Találd el a Mormotát 50 méterről!”  A párbaj nyertese egyben az általa meglőtt céltábla új gazdája is lett. Újfent gratulálunk!

A verseny eredményhirdetésénél külön díjazottak lettek az Arcum Kupa első helyezettei, valamint a győztesek között kisorsolásra került egy Gepárd vesszőfogó is, amit remélünk méltó edzőtársa lesz tulajdonosának.

Ezúton is mindenkinek köszönjük a részvételt a Vitalitás SE, a rimaszombati Bástya Íjász Club és a Triarcumtech Kft nevében!

Reméljük jövőre is találkozunk!

Ha tetszett a bejegyzés és szívesen megosztanád az ismerőseiddel, azt egyszerűen megteheted a közösségi média ikonjaira kattintva.

További fényképeinket az eseményről ide kattintva tekinthetitek meg.

Köszönjük a figyelmet!

Főoldal    Célok   Nyílvesszők