Íjászatból sosem elég. Ezt az állítást bizonyítja az a több mint 200 íjász, aki az év utolsó versenyén (2018.12.30.) tiszteletét tette Érden, melyet a Parkvárosi Vadászok rendeztek.

 

A gyönyörű helyszínen, egy korábbi versenyen már volt szerencsék részt venni (2017.11.18.) a vadászok első rendezvényén. Ahol a programok nem csupán a profi íjászoknak szóltak, de a kezdők és érdeklődők is kipróbálhatták magukat a sportban.

 

A helyszínen készített akkori képeink erre a linkre kattintva tekinthetőek meg: Képek

 

A mostani verseny azoknak az íjászoknak szólt, akik elég elszántak voltak ahhoz, hogy télen, az év végén is megmérkőzzenek egymással. Szerencsére az időjárás kedvezően alakult, nem szakadt a hó, sem az eső, sőt, december végéhez képest igazi tavaszi időnk volt.

 

A csapatok útra keltek, felvették a kezdő pozíciót a megszámozott célnál, majd céltáblánként (szigorúan két nyílvesszővel) végig lőtték a pályát. Mivel rengeteg induló volt, ezért az eredetileg három nyílvessző helyett két vesszős lett a verseny, s így sötétedés előtt (ami az év ezen szakaszán elég korán van) mindenki kényelmesen be tudta fejezni a lövészetet.

 

 A hangulat az örömíjász versenyhez méltóan jókedélyű volt, majd a verseny végén még az eredményhirdetés előtt, rengeteg értékes nyeremény került kisorsolásra, senki sem maradt üres kézzel, és így minden íjász egy újévi ajándékkal térhetett haza.  

 

A főleg közeli íjászos és céltáblás albumunk a versenyről erre a linkre kattintva tekinthető meg: Képek

Ezúton is szeretnénk boldog és sikerekben gazdag új évet kívánni mindenkinek, reméljük jövőre is találkozunk!

Ha tetszett a bejegyzés és szívesen megosztanád az ismerőseiddel, azt egyszerűen megteheted a közösségi média ikonjaira kattintva.

Köszönjük a figyelmet!

Főoldal    Célok   Nyílvesszők